UŽAS U SLAVONSKOM BRODU

Izgladnjivao djecu, jedno umrlo, drugo našli u jezivim uvjetima

Bionic
Reading

Slavonski Brod u šoku je nakon što se otkrilo u kakvim su uvjetima živjela djeca jedne tamošnje obitelji. Naime, roditelji su još 27. prosinca u bolnicu dovezli mrtvu tromjesečnu djevojčicu, a na majci su bili vidljivi tragovi nasilja. Kada su liječnici počeli postavljati pitanja o tome što se dogodilo, otac (32) počeo se nasilno ponašati, zbog čega su liječnici pozvali policiju. Policajci su se prenerazili ušavši u unajmljeni stan u kojem su pronašli još jednu pothranjenu djevojčicu, piše Večernji list

Nakon što je poludjeli otac svladan, policajci su otišli do unajmljenog stana u kojem je živjela obitelj, a ono što su tamo zatekli bilo je kao iz najjezivijih horor-filmova. U stanu čiji su zidovi i pod bili umrljani fekalijama pronašli su uplakanu, zapuštenu i pothranjenu djevojčicu od dvije i pol godine koja je odmah hospitalizirana. Pokazalo se da je stan na petom katu mjesecima bio komadić pakla na zemlji.

Iz policije je 28. prosinca kratko priopćeno kako je 'od 32-godišnjaka iz Slavonskog Broda oduzeta ručna bomba M-75 i kubura ručne izrade... te da se nastavlja daljnji rad zbog sumnje da se 32-godišnjak nasilnički ponašao u obitelji...'

'Iz stana se neprekidno čuo plač i jauci. Muškarac je ženu i djecu nerijetko zaključavao, ali nismo se petljali, nismo znali što se događa', ispričali su novinaru Večernjeg stanari zgrade. Ni vlasnici stana nisu znali što se unutra događa. Kažu da je muškarac sa ženom i djecom u stan ušao prije devet mjeseci uz obećanje da će sljedećeg dana potpisati dokumente i ovjeriti ih kod javnog bilježnika. Od toga trenutka vlasniku nije dopustio ni da se približi stanu šaljući mu SMS-poruke da će ga ubiti ako samo priđe blizu.

Cijela je zgrada tijekom ljeta smrdjela po fekalijama, no stanari tvrde da nisu znali odakle to dolazi.

Vlasnici stana, koji žive u selu, a stan su iznajmljivali kako bi si popravili kućni budžet, znali su da je riječ o 'luđaku' jer se nakon iznajmljivanja nisu smjeli približiti stanu, a za devet mjeseci nisu dobili ni kune za najamninu, otkriva Glas Slavonije. Sada sami moraju nadomjestiti desetak tisuća kuna nastalog duga za režije. I oni su slučaj prijavljivali policiji.

U policiji su potvrdili kako je isti muškarac zbog raznih kaznenih djela i prekršaja više puta privođen, podnošene su kaznene prijave, a Centar za socijalnu skrb je svaki put bio obaviješten o kršenju Obiteljskog zakona.