otvorena birališta

Izbori u Novskoj: Prvi birači već ispunili svoju dužnost

12.06.2022 u 08:46

Bionic
Reading

Sva biračka mjesta u Novskoj, koja u nedjelju prijevremeno bira gradonačelnicu, na vrijeme su otvorena, a prvi birači već su ispunili svoju dužnost, rekla je Hini u nedjelju ujutro predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Novske Ivanka Zečević Šolta

Sve ide po planu, istaknula je Zečević Šolta, koja je potvrdila da će privremeni izborni rezultati biti poznati u nedjelju navečer. Oko 11 tisuća birača ima prvo odlučiti hoće li njihov grad voditi Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ/HSS-a ili SDP-ova Valentina Opić.

Na prijevremene izbore izlaze jer je bivši gradonačelnik Novske Marin Piletić (HDZ) nedavno imenovan ministrom rada i socijalne politike, što je dužnost nespojiva s gradonačelničkom. Svoje pravo birači mogu ostvariti na 20 biračkih mjesta koja su otvorena u 7 a zatvaraju se u 19 sati. Privremeni izborni rezultati znat će se u nedjelju navečer, vjerojatno iza 20 sati. Bit će dostupni na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva (DIP) nakon što se unesu zapisnici sa biračkih mjesta na području Novske.