ZBOG BICIKLISTIČKE UTRKE

Izbjegnite gužve: Zagreb i okolicu čekaju blokade prometa, pogledajte gdje i kada

20.04.2018 u 14:30

Bionic
Reading

Posljednja, šesta etapa biciklističke etape Tour of Croatia održat će se u nedjelju na području Samobora i Zagreba, stoga policija građanima koji koriste automobile preporučuje da u periodu od 13.10 sati, kada utrka starta u Samoboru, do 16.40 sati, kada je predviđen cilj u središtu Zagreba, izbjegavaju korištenje automobila na području spomenutih gradova

Također preporučuju izbjegavanje prometnica na trasi u vrijeme prolaska utrke, a posebno da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se utrka kretati od Samobora prema Kerestincu, Ježdovcu, Lučkom, Jadranskom avenijom u smjeru Remetinca oko 13.30 sati, Avenijom Dubrovnik u smjeru istoka, Ulicom SR Njemačke u smjeru Velike Gorice oko 13.40 sati, Ulicom Matice hrvatske i Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici oko 14 sati, velikogoričkom obilaznicom DC D30 u smjeru Domovinskog mosta, kao i naselje Žitnjak, Slavonsku aveniju od Čulinečke u smjeru čvora Ivanja Reka i TC IKEA.

Promet će se zaustavljati i u Ulici Bedema ljubavi u Sesvetskom Kraljevcu, cesti između Dugog Sela i Sesvetskog Kraljevca između 13.45 i 14.45 sati, cesti između Vrbovca i Brckovljana, cesti između Vrbovca i Svetog Ivana Zeline između 14.30 i 15.30 sati, državnoj cesti D3 između Svetog Ivana Zeline i Popovca između 14.45 i 15.45 sati te kasnije od čvora Ivanja Reka i Slavonske avenije prema centru Zagreba između 15.30 i 16.40 sati.

Od 11.30 do 13.15 sati zatvorit će se promet na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, a na ostalim ulicama na trasi kretanja zatvarat će se prije nailaska utrke pod pratnjom policije.

Od 6 do 17.30 sati u Zagrebu bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje u Gundulićevoj ulici, na dijelu od Mihanovićeve do Hebrangove, u Ulici T. Brezovačkog, od Mesničke do Trga sv. Marka, u Opatičkoj ulici, na dijelu od Ul. 29.10.1918. do Demetrove ulice, Medvedgradskoj ulici, na istočnim parkiralištima južnije od Vrančićeve ulice, Tkalčićevoj ulici od TC-a Kaptol do Mikloušićeve ulice.

  • +5
Šesta etapa biciklističke utrke Tour of Croatia 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Od 13 do 17 sati u Zagrebu preusmjerit će se tramvajski promet Ilicom na dijelu od Trga bana J. Jelačića do Frankopanske ulice.

Vozačima se preporučuje da u vremenu prolaska utrke koriste obilazne prometnice.

foto pregled

Događaji koji su obilježili tjedan: Sirija pod udarom zapadnih sila, a hrvatska zastava pod Šešeljevim nogama

Pogledaj galeriju