PRISAVSKA KRIŽALJKA

Iza prijave protiv Sutlića ne kriju se novinari

07.09.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Čini se kako anonimna kaznena prijava protiv ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića ipak nije djelo novinara nego skupine koja bi htjela preuzeti vlast nad javnom televizijom

Naši sugovornici s Prisavlja sigurni su kako novinari nisu sudjelovali u podnošenju kaznene prijave Državnom odvjetništvu i USKOK-u protiv Vanje Sutlića uz optužbe za nesavjesno poslovanje jer novinarima, naprosto, nisu dostupni dokumenti poput revizijskog izvješća komercijalne revizije na koji se podnositelj prijave poziva.

Sutlića, navodno, čeka veleposlaničko mjesto u nekoj od država bivše Jugoslavije.

Skupina, koja se na kaznenu prijavu potpisala kao 'anonimna skupina novinara', Sutlića tereti da je lažirao podatke o financijskom poslovanju jer je '2008. prikazao dobit od 133.000 kuna, iako je za to razdoblje ostvareno 68,3 milijuna kuna gubitka'. Terete ga da je sastavljao isprave neistinita sadržaja, lažne bilance, da je u računima dobiti i gubitaka te drugim financijskim izvješćima lažno prikazivao financijsko stanje, da nije izvršio obvezu prema državnom proračunu.

Kad je prijava dospjela u javnost glasnogovornik HRT-a Janos Römer ustvrdio je kako dokument na koji se u ovoj priči poziva uopće ne postoji i da 'istražuju o čemu je riječ'. 

Vanja Sutlić je izjavio: 'Najbolji je odgovor na anonimnu prijavu brza reakcija mjerodavnih tijela.