NEMA OZLIJEĐENIH

Iz Gaze na Izrael ispaljene granate

09.08.2009 u 23:03

Bionic
Reading

Nekoliko minobacačkih granata ispaljeno je u nedjelju iz Pojasa Gaze u smjeru Izraela pri čemu nitko nije ozlijeđen, rekla je jedna glasnogovornica izraelske vojske

JERUZALEM - U području terminala Kerni koji povezuje središte Pojasa Gaze i Izrael tijekom jutra je eksplodiralo nekoliko granata u vrijeme kada je konvoj od 91 kamiona trebao iz Izraela proći tim prijelazom.

Krajem poslijepodneva su dvije granate eksplodirale na prijelazu Erez kada su palestinski bolesnici odlazili u Izrael na liječenje, dodala je glasnogovornica.

Posljednji takav incident zabilježen je 16. srpnja.

Pojas Gaze je pod kontrolom Hamasa, nakon udara palestinskog islamističkog pokreta na Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa u lipnju 2007.

U odgovoru na rakete koje ispaljuju s tog područja, izraelska vojska je krajem 2008. pokrenula ofenzivu protiv islamističkog pokreta u kojoj je poginulo više od 1.400 Palestinaca, uglavnom civila, a 5.000 je ranjeno.

Prema izraelskoj vojsci, više od 200 raketa i minobacačkih granata ispaljeno je iz Pojasa Gaze prema Izraelu nakon završetka izraelske ofenzive protiv Hamasa.