SUSRETI NA ROŠTILJU

Ivo Sanader u tračerskoj rubrici New York Posta

07.01.2009 u 13:59

Bionic
Reading

Američki tabloid New York Post objavio je u svojoj tračerskoj rubrici vijest o hrvatskom premijeru koji, dok je u njujorškom restoranu jeo svinjska rebarca i piletinu, nije prepoznao nekoć slavne igrače bejzbola

Tabloid New York Post, koji se prodaje u 600.000 primjeraka, u trač rubrici je objavio vijest da je hrvatski premijer Ivo Sanader s kćerima ušao u njujorški restoran Southern Hospitality na Drugoj aveniji, preskočivši službeni ručak s vladinim dužnosnicima, te je naručio svinjska rebarca i piletinu.

Sanader je, piše tjednik Globus, to učinio nakon predsjedanja Vijećem sigurnosti UN-a. U istom restoranu tada su ručali nekoć slavni igrači bejzbola, koji su karijeru okončali 90-ih godina, Darryl Strawberry i Eddie Murray. Sanader tim bivšim sportašima, prema riječima jednog gosta, nije pridavao nimalo pažnje.

Tekst novinara koji očito nije upućen koliko je bejzbol (ne)popularan na europskom tlu prenesen je i na stranicama spomenutog restorana, kao dokaz da lokal posjećuju slavni i ugledni gosti.