ZNANSTVENI PRISTUP GASTRONOMIJI

Istra osniva Jadranki kulinarski institut?

16.09.2010 u 20:09

Bionic
Reading

Istarski župan Ivan Jakovčić i ravnatelj MedILS-a dr. Miroslav Radman sastali su se danas u Poreču gdje su razgovarali o mogućnostima promocije Istre osnivanjem Jadranskog kulinarskog instituta, priopćeno je iz županovog kabineta

Misija budućeg Jadranskog kulinarskog instituta, kako predlaže župan Jakovčić, bila bi sljubiti vrhunska znanstvena dostignuća s istarskom gastronomijom, kroz znanstvenu verifikaciju autohtonih prehrambenih proizvoda istarskog poluotoka i pristupa istarskoj kuhinji.

Župan Jakovčić i ravnatelj MedILS-a dr. sc. Radman iskazali su obostrani interes za suradnju u projektu Jadranskog instituta, a razgovoru su također prisustvovali i direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, gastronomski stručnjak Rene Bakalović i Edvin Jurina, izvršni direktor McCann Ericsona u Hrvatskoj.

Naime, znanstveni pristup istarskim autohtonim prehrambenim proizvodima i istarskom kulinarstvu značio bi podizanje kvalitete i konkurentnosti, kako istarske gastronomije tako i turizma, odnosno vitalnog dijela istarskog gospodarstva.