sastanak u 'klubu'

Jakov Kitarović predložen za svjedoka u aferi Janaf

21.09.2020 u 21:02

Bionic
Reading

Istoga dana kada je poduzetnik Krešo Petek navodno donio 1,96 milijuna kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, policijska tajna pratnja koja ih je nadzirala snimila je kako iz prostorija u Slovenskoj 9, iz famoznoga 'Kluba', izlazi suprug tada aktualne predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov, piše Jutarnji list

Osim Jakova Kitarovića snimljeno je toga dana još 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile iz Kluba, a uglavnom se radi o privatnim poduzetnicima među kojima je i Tonica Rajh, Janafov kooperant, piše Jutarnji list.

Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, jedan je od svjedoka čije je saslušanje predloženo tijekom istrage u aferi Janaf, potvrđeno je sinoć iz izvora bliskog istrazi, navodi Večernji list.

No osim njih toga dana na ulazu u Klub tajno je snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović.

Daljnjim praćenjem policajci su definirali kako je 'Klub' prostor u Zagrebu, u Slovenskoj ulici na kućnom broju 9, koji je u vlasništvu jedne Kovačevićeve tvrtke.

U Klubu su Petek i Kovačević dogovorili sastanak lani na Martinje, 11. studenoga, a prethodilo mu je Petekovo prebacivanje, najprije 1,96 milijuna kuna s poslovnoga računa na osobni, a zatim podizanje čitavoga iznosa istoga dana kada je sastanak dogovoren.

Kako bi snimili Kovačevića da izlazi s novcem, policajci su cijeli dan tajno snimali izlaz iz Kluba te su upravo tada snimili Kitarovića i ostale Kovačevićeve goste.

Jutarnji list je u ponedjeljak pokušao kontaktirati Jakova Kitarovića, pišu, ali u tome nisu uspjeli.