RAJ ZA PEDOFILE

Istočna Europa novo odredište seks-turizma

19.02.2009 u 22:09

Bionic
Reading

Istočna Europa postala je novo odredište za one koji na putovanja idu u potrazi za seksom, a posebice za pedofile, smatraju talijanske udruge za zaštitu djece

Pošto je pooštren nadzor u mnogim azijskim zemljama, tradicionalnim odredištima pedofila, oni se u velikom broju okreću siromašnim zemljama na europskom istoku. 'Češka je poznata po golemoj količini pedofilskog materijala koji se ondje proizvodi i nudi na internetu', izjavio je Marco Scarpati, predsjednik talijanske udruge za zaštitu prava djece.

Dječja prostitucija posebno je raširena na češkim autocestama. Od njemačke granice do unutrašnjosti Češke na autocestama E48 i E49 nude se radi prostituiranja djeca svih dobi. 'To su nam čak javili i vozači teretnjaka', prenio je u četvrtak list Corriere della Sera Scarpatijeve riječi.
Po njegovim riječima, mušterije su Nijemci, Austrijanci i Talijani, kojima majke i svodnici nude djecu za pet do 25 eura.

Slično je i na sjeveru Rusije. U Sankt Petersburgu i okolnim gradovima mnoga djeca koja žive na ulici nude seks u zamjenu za drogu. Jedno od odredišta europskih pedofila je i Maroko. 'Marokanski se adolescenti nude čak na internetskoj platformi Facebooku', izjavio je Scarpati.

Pedofilski turizam ostvaruje promet od oko 250 milijarda eura na godinu, a mnogi pedofili iz Europe rado se koriste sve većom ponudom jeftinih letova. Svake godine HIV-om se zarazi oko 300.000 maloljetnika, pola milijuna zarazi se hepatitisom C, a dva milijuna maloljetnica počini pobačaj. Oko 1,64 milijuna pokušaja samoubojstava uzrokovano je pedofilskim turizmom, smatra Scarpati.

Talijanska je vlada u međuvremenu pokrenula kampanju protiv seks-turizma.
Državna podtajnica za turizam Michela Vittoria Brambilla radi projekt koji će biti ponuđen svim ministrima turizma na svijetu, a cilj mu je poticati odgovoran turizam. Brambilla je izradila kodeks koji bi turističkim agencijama trebao pomoći da suzbijaju pedofiliju i seks-turizam, piše Hina.