glazbeni festivali

Istarska policija pronašla novac za koji je mislila da joj je nestao

18.10.2019 u 22:11

Bionic
Reading

Dio novca zaplijenjen ovog ljeta od dilera na pulskom festivalu elektroničke glazbe za koji je istarska policija mislila da joj je nestao, pronađen je u petak popodne u policijskim prostorijama, a do navodnog nestanka došlo je zbog propusta u metodološkom postupanju s oduzetim predmetima

"Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako novac nije nestao niti je otuđen, ali su utvrđeni propusti u metodološkom postupanju", izvijestila je u petak navečer istarska policija.

Okolnosti navodnog nestanka dijela novca utvrđivali su djelatnici istarske policije i stručni tim Ravnateljstva policije koji su rekonstruirali postupanje s privremeno oduzetim predmetima i u petak poslijepodne novac pronašli u službenim prostorijama policijske uprave.

Provedenim radnjama nije utvrđena sumnja da je počinjeno kazneno djelo, već su utvrđeni metodološki propusti u postupanju s privremeno oduzetim predmetima, odnosno nepridržavanje propisanih procedura u takvim slučajevima, navodi istarska policija.

Načelnik istarske policije zbog toga će poduzet mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kaže se u priopćenju.

Istarska policija objavila je u četvrtak da je ovih dana iz policijskih prostorija nestao dio novca zaplijenjen krajem kolovoza na pulskom festivalu elektorničke glazbe Dimensions, što su policajci otkrili u utorak, izvijestila je večeras istarska policija ne navodeći iznos novca.

Tijekom Dimensions festivala policija je zaplijenila oko 340 tisuća kuna u domaćoj i stranim valutama nakon što je utvrdila 155 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.