PODUZETNIK ANTE ĆURIĆ

Ispred kućnog praga brutalno pretučen osječki građevinar

24.04.2012 u 13:11

Bionic
Reading

Poduzetnik Ante Ćurić (53), vlasnik građevinske tvrtke MASSA d.o.o. iz Osijeka i predsjednik nogometnog kluba Višnjevac, brutalno je pretučen palicom, doslovce ispred kućnog praga, otkriva Glas Slavonije

Napad se dogodio u nedjelju oko 22,20,  u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Ante Starčevića u Višnjevcu. Pod okriljem mraka Ćurića su napala dvojica njemu nepoznatih mlađih muškaraca.

Prema neslužbenim informacijama osječkog dnevnika, Višnjevčanin je parkirao automobil u svoje dvorište, izašao iz vozila i krenuo prema dvorišnoj kapiji zatvoriti je. U tom trenutku jedan od napadača prišao mu je s leđa i snažno ga udario palicom u stražnji dio glave. Instinktivno podigavši ruku, drugi udarac Ćurić, inače nekad aktivni sportaš, uspio je zaustaviti.

Nakon toga uslijedilo je hrvanje s napadačem i tada je čuo povike drugog napadača koji je iz mraka povikao kolegi u zločinu da ga udara po nogama! Napadač ga je palicom uspio udariti po potkoljenici i slomiti je. Iako je teško ozlijeđen, Ćurić je uspio iz ruku nepoznatog muškarca oteti palicu. U tom trenutku razoružani napadači prestali su s nasrtanjem i pobjegli iz dvorišta.

Šokirani Ćurić o napadu je uspio obavijestiti policiju i Hitnu pomoć, koja ga je zbog ozbiljnosti ozljeda prevezla u Klinički bolnički centar Osijek. Od udarca tupim predmetom, najvjerojatnije metalnom palicom, Višnjevčanin je zadobio vanjski prijelom potkoljenične kosti, prijelom ključne kosti i hematome po tijelu. Tijekom noći između nedjelje i ponedjeljka, liječnici su mu operirali nogu.

U tijeku je provođenje kriminalističke istrage koja bi trebala utvrditi uzroke napada te doći do identiteta napadača koje, ako ih se uhvati, očekuju kaznene prijave za nanošenje teških ozljeda.