ZADARSKA POSLA

Ipak prekinuta istraga protiv najžešćeg Kalmetinog kritičara

13.03.2015 u 10:45

Bionic
Reading

Sudac istrage zadarskog Županijskog suda Boris Radman ipak je ukinuo rješenje o provođenju istrage Općinskog državnog odvjetništva protiv zadarskog gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača. Tužitelji su pokrenuli istragu zbog prošlogodišnjeg incidenta u Gradskoj vijećnici

'Sudac je primijetio ono što je vidljivo iz aviona - da su iskazi zaštitara zbrkani, kontradiktorni i nebulozni. Nadam se da će sada istraga krenuti u pravom smjeru i napokon utvrditi činjenično stanje u ovom slučaju na temelju zakona, dokaza (videozapisa) i ispitivanja neposrednih svjedoka događanja', poručio je Pupić Bakrač u izjavi koju je poslao medijima.

Nakon što su on i kolega Ante Rubeša privedeni u policijsku postaju, a zbog tučnjave u vijećnici, niti policija niti ŽDO nisu htjeli podizati kaznene prijave, podsjeća zadarski vijećnik.

'Pokretanje postupka na osnovi kaznenih prijava zaštitara, a čiji su jedini temelj njihove besmislene izjave, stvarno je malo too much. Ostaje za vidjeti hoće li ODO ustrajati na ovom postupku i uložiti žalbu te, ako do te žalbe dođe, tko će od sudaca sjediti u vijeću Županijskog suda u Zadru i odlučivati o toj žalbi jer sam javno podržao suca Željka Rogića kad je isti sud prozvao zbog nepotizma i klijentelizma', kazao je Pupić Bakrač.

Podsjetimo, istragu je ŽDO pokušao pokrenuti zbog incidenta iz listopada 2014, kada je Pupić Bakrač odbio napustiti govornicu na sjednici Gradskog vijeća iz protesta jer na dnevni red nije uvršteno pitanje preimenovanja Široke ulice u Kalelargu. Pupića Bakrača, koji je vijećnik Akcije mladih, najprije su zaštitari na silu odvlačili s govornice, a potom se umiješala i policija.