PRIJETILI NOŽEM

Interventna policija zaustavila pohod maskiranih razbojnika u Zadru

10.02.2014 u 10:36

Bionic
Reading

Interventa policija u Zadru zaskočila je skupinu maskiranih razbojnika tijekom njihova pohoda na male trgovine. Uhićena su trojica maloljetnika i jedan 18-godišnjak. Od jutros u Zagrebu policija traga za dvojicom naoružanih razbojnika koji su izvršili prepad u poslovnici jedne banke u Koledinečkoj ulici

Četvorku je uhićena u subotu navečer u Ulici Bleiburških žrtava nakon razbojništva izvršenog u trgovini u Vukovarskoj ulici. Prije toga su uz prijetnju nožem upali u još šest malih trgovina.

U svim su se slučajevima držali istog obrasca napada: skupni ulazak u trgovinu pod maskama, prijetnja nožem usamljenim prodavačicama, slab i nikakav ulov i bijeg.

Glavni organizator četveročlane bande bio je 17-godišnjak. Dvojica su, kako doznajemo štićenici Doma za odgoj djece i mladih Zadar dok su drugoj dvojici roditelji bili prisutni prilikom kriminalističke obrade. Jedan ima 16 godina, dvojica po 17, a najstariji 18 godina.

Nakon kriminalističke obrade i prijave za sedam razbojništva pritvorski čuvar predao ih je sucu istrage koji im nije odredio pritvor već ih je pustio na slobodu.

Jutros u 8.20 sati u Zagrebu dvojca naoružanih izvršila su razbojništvo u banci u Koledinečkoj ulici na broju 1. Očevid je u tijeku, a policija traga za počiniteljima.