SPAS ZA ZELENIM STOLOM

Inter i Rijeka spašeni, Dugopolje odustalo

02.05.2012 u 15:39

Bionic
Reading

Inter i Rijeka mogu odahnuti, jer će i sljedeće sezone biti članovi MAXtv Prve lige koja će brojati 12 klubova. Drugoligaši ne žele u elitni razred, Dugopolje je odustalo, a Vinogradar i Pomorac nisu ni predali zahtjev

Nogometni klub Dugopolje povukao je zahtjev za izdavanje licence za Prvu ligu. S obzirom na to da iz Druge u Maxtv Prvu ligu ulaze samo prva dva kluba, a to teoretski uz Dugopolje mogu biti samo Pomorac i Vinogradar, koji nisu ni predali zahtjev za licencom, postaje jasno da Inter i Rijeka ostaju u ligi. Zašto je Dugopolje odustalo, objašnjeno je u priopćenju koje vam donosimo u cijelosti:

'Uzimajući u obzir složenost postupka za licenciranje ali i jasan cilj da NK Dugopolje točno informira javnost, navodimo isključivo činjenice koje su izravno utjecale na odluku Uprave. Naime, Uprava kluba paralelno s licenciranjem pregovarala je s potencijalnim sponzorima čija bi ulaganja zatvorila financijsku konstrukciju za I. HNL.

Na dan 25. 4. 2012 godine, u samom vrhuncu pregovora kada smo ispunili sve kriterije za licenciranje izuzev financijskih (koje smo u dva navrata dopunjavali i 30. 4. dobili potvrdu o ispunjenju), a i sportski rezultat nam je bio naklonjen, u 15.58 sati putem faksa smo zaprimili poziv na dostavu očitovanja o žalbi komisiji za licenciranje HNS-a u kojoj se pobija odluka komisije za licenciranje s obrazloženjem da je komisija za licenciranje pogriješila i da NK DUGOPOLJE ne ispunjava također ni kriterij P.04 s oznakom 'A' koji je uvjet za izdavanje licence UEFA licence i licence za I. HNL za natjecateljsku 2012./13. godinu s obzirom da nije dostavio izvadak iz registra profesionalnih športskih klubova (uz oznaku samo profesionalni klubovi).

S obzirom na rok između zaprimanja poziva putem faksa na dan 25. 4. 2012. godine u 15.58 sati i roka za dostavu očitovanja do 30. 4. 2012. godine, nismo s potencijalnim sponzorima i igračima ispregovarali ugovorne stavke za potpis preostalih ugovora o profesionalnom igranju te samim time nismo ni poslali zahtjev za upis u registar profesionalnih športskih udruga MZOŠ RH niti smo u mogućnosti dostaviti izvadak iz istog.'