Još nije pronađena

Intenzivna potraga za nestalom djevojčicom iz skupine migranata na području Slunja

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 30.08.2020 11:36
  • Objavljeno 30.08.2020 u 11:36
Policija u Splitu - ilustracija

Policija u Splitu - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic

Još nije pronađena nestala djevojčica iz skupine migranata na slunjskom području, za kojom policija i pripadnici Oružanih snaga RH poduzimaju intenzivne mjere potrage, izvijestila je u nedjelju Policijska uprava karlovačka

Policija podsjeća da su u petak, 28. kolovoza, na Vojnom poligonu Eugen Kvaternik pored Slunja pripadnici Oružanih snaga RH pronašli skupinu od 13 stranih državljana za koje se sumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske i koji su prijavili da se iz njihove skupine navodno izgubila 11-godišnja djevojčica.

 O navedenom događaju obavještena je policija koja je zajedno s pripadnicima Oružanih snaga RH odmah započela s poduzimanjem mjera intenzivnog traganja za nestalom djevojčicom.

 Do sada poduzete mjere i radnje traganja nisu rezultirale pronalaskom djevojčice, za kojom je ujedno raspisana potraga, kao i objava u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

 Svi pronađeni strani državljani, od kojih je sedam punoljetno i šest maloljetno, izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu, priopćila je PU karlovačka.

 Vezano za prijavu nestanka djevojčice nastavlja se s mjerama traganja, uključujući i intenzivnu međunarodnu suradnju sa susjednim zemljama kako bi nesporno utvrdili identitete osoba, kao i registracije osoba u sustavima azila susjednih zemalja, dodaje se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!