bez dvojbe

Inicijativa 67 je previše: Ili raspišite referendum ili ćemo pozvati građane na ulice

16.09.2019 u 11:26

Bionic
Reading

'Predsjednik Sabora treba raspisati referendum, a premijer mora odlučiti da referendum mora biti i da se volja građana mora poštovati', poručili su sindikati okupljeni u referendumsku inicijativu 67 je previše koji su stigli na Trg svetog Marka kako bi Vladi, Saboru i premijeru Andreju Plenkoviću poručili da što prije raspišu referendum

'Osim zahtjeva prema Saboru željeli bismo poručiti premijeru Andreju Plenkoviću da potpisi nisu bili iz političkih interesa ili politikanstva, nego naša želja da budućim umirovljenicima bude bolje', dodali su sindikalisti iz ove inicijative, javlja N1.

Dodali su kako neće učiniti ništa protiv Sabora i Vlade ako se referendum raspiše.

'Ako to ne učine i ne budu poštovali volju građana, naša je dužnost da pozovemo građane na ulice i da kažu što misle o takvoj Vladi i Saboru', poručio je predsjednik SSSH Mladen Novosel dok je predsjednik NHS-a Krešimir Sever dodao kako referendum treba što prije raspisati, ali da te točke nema na dnevnom redu Sabora.

'Jedina i prava istina je da je više od 750.000 građana tražilo referendum vezano za izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju', rekao je Sever te smatra da se stigne raspisati referendum za listopad, a nakon toga relaksirano pristupiti predsjedničkim izborima.

Mladen Novosel precizirao je kako očekuju do kraja mjeseca da se termin utvrdi u Saboru.

  • +4
Inicijativa 67 je previše ispred Sabora Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

'Ovo nije 2010., kada je Vlada povukla Zakon o radu iz procedure, a Ustavni sud rekao da nema razloga za referendum. Danas zakon postoji, a ono što znamo sigurno to je da neće biti pregovora oko zakona ili sporazuma da referenduma ne bude. Ako referenduma ne bude, bit će sigurno građanski prosvjedi', rekao je Novosel.

Sindikalisti su istaknuli i kako se neće odazvati na poziv na dijalog ministra Josipa Aladrovića sve dok se referendum ne raspiše.