ponovno napetosti

Incident na Kosovu: Specijalci izrešetali vozilo sa Srbima, policija tvrdi da su oni njih napali

23.01.2023 u 15:05

Bionic
Reading

Policija na sjeveru Kosova pucala je na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina. Kosvska vlasti tvrde da su bježali od policije

Pripadnici specijalne Кosovske policije ROSU pucali su u ponedjeljak oko 11:30 kod punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, objavio je srpski Ured za Kosovo.

Tom prilikom, kako su naveli, ranjen je Miljan D., dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez ozljeda. Automobil je izrešetan, prenosi Dnevnik.hr.

Miljan D. pogođen je u lijevu stranu grudnog koša i ima prostrijelnu ranu te je hitno prevezen u bolnicu u Кraljevu, navodi se u priopćenju.

"Pripadnici ROSU-a na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu željeli dopustiti da ih bez ikakve osnova i razloga ROSU maltretira", stoji u priopćenju srpskog Ureda.

  • +15
Kosovo, 29.12.2022. Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kosovska policija: Automobil se nije zaustavio na zahtjev policije

Kosovska policija objavila je pak da su oni ti koji su napadnuti jer se automobil nije zaustavio na zahtjev policije te je udario u policijsko vozilo. 

Osumnjičeni su, navode, pobjegli s mjesta događaja.

'Osumnjičene osobe u vozilu su se udaljile s mjesta događaja, dok se u suradnji i koordinaciji s pravosudnim tijelima provode istrage vezane za ovaj slučaj', navodi se dalje u priopćenju.