POLITIČKI MITING U PETROVOJ BOLNICI

'Imam potenciju i moć održati presicu ZA bez traženja dopuštenja'

29.11.2013 u 14:33

  • +4

Liječnici za na referendumu

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Bionic
Reading

Dvadesetak liječnika i sestara Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici u Zagrebu, predvođeno Antom Ćorušićem, pročelnikom za ginekologiju, održalo je u krugu državne bolnice konferenciju za novinare u organizaciji udruge Vigilare kako bi pozvali građane da u nedjelju izađu na referendum i zaokruže ZA

Kako je  priznao sam Ćorušić, inače aktivni HDZ-ov borac protiv medicinske oplodnje i zdravstvenog odgoja, dozvolu za održavanje privatne konferencije u državnoj bolnici nije zatražio ni od koga jer smatra 'da je za ovu državu dao puno' te da na to ima pravo 'jer ima potenciju i moć'.

'Ne bojim se sankcija. Mogu me smijeniti i dati mi otkaz, ja kao ginekolog mogu raditi bilo gdje, a pitanje je može li se Zoran Milanović kao pravnik zaposliti igdje', kazao je Ćorušić. Smatra da vlast sistemski omalovažava liječničku profesiju te da on sa svojim kolegama ima pravo izreći svoje mišljenje o referendumu.

'Mi nismo homofobni, ali samo zajednica muškarca i žene može se zvati brak. U Hrvatskoj je na snazi diktatura duhovnih proletera', istaknuo je Ćorušić.

Da stoje iza njega, potvrdili su i Tomislav Župić i Velena Radošević, koji su također naveli kako smatraju da se zajednica muškarca i žene jedino može nazivati brakom i iz nje može nastati ljudski život. Ovi liječnici su očito zaboravili na činjenicu da su mnogo djece na svijet donijele izvanbračne zajednice.

Ćorušić je dodao kako ne može reći da ga svi liječnici i sestre iz klinike podržavaju, ali da je sasvim sigurno riječ o velikom broju. 'Jedan dio ljudi radi i boji se otkaza, a mi smo iskoristili svoje vrijeme za pauzu kako bismo održali ovu konferenciju', zaključio je.