SUĐENJE ZA PODRAVKU

Idući tjedan završni govori u slučaju 'Menager 2'

06.10.2011 u 17:28

Bionic
Reading

Na suđenju bivšem predsjedniku uprave 'Podravke' Zdravku Šestaku, direktoru nabave Darku Korošecu i poduzetniku Neviju Prlogu danas je dovršen dokazni postupak pa bi tužiteljstvo i obrana idući tjedan trebali iznijeti završne govore u slučaju koji je u javnosti poznat i pod nazivom 'Menager 2'

Zbog manjih promjena USKOK-ove optužnice Šestak, Korošec i Prlog su još jednom pozvani da se očituju o krivnji, a svi su kao i dva puta do sada, na početku suđenja i pripremnom ročištu, izjavili da nisu krivi za ništa što im se stavlja na teret.

Šestak se tereti da je s direktorom nabave Korošecom namjestio poslove vrijedne šest milijuna kuna trećeoptuženom Prlogu koji im je zauzvrat financirao radove na privatnim nekretninama.

U USKOK-u tvrde da su se optuženi dogovorili i omogućili Prlogu da od siječnja 2006. do listopada 2008. pobijedi na dva pozivna natječaja Podravke i dobije šest milijuna kuna vrijedne poslove adaptacije kinodvorane koprivničke prehrambene tvrtke te rekonstrukcije prizemlja zgrade društvene prehrane i uređenja jedne sobe u tvrtki.

Prlog je zauzvrat kao nagradu, to jest mito, financirao radove na njihovim privatnim nekretninama, tvrdi USKOK. Šestaku je navodno radio garažu i nadstrešnicu na kući te popločao dvorište, a Korošecu apartman u Tribunju.

Šestak i Korošec stoga se terete za primanje, a Prloga za davanje mita.

Prvooptuženi Šestak jedan je od osmorice optuženih u slučaju Spice koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna, a u istom slučaju među optuženima je i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, inače kum Nevija Prloga.