VJERUJE U POBJEDU

IDS, SDP i HNS: Jakovčića za istarskog župana

10.04.2009 u 15:06

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a i dosadašnji istarski župan Ivan Jakovčić zajednički je kandidat IDS-a, SDP-a i HNS-a za istarskog župana na lokalnim izborima, objavljeno je danas na konferenciji za novinare u Puli

Jakovčić očekuje da će pobijediti jer vjeruje da će Istrani prepoznati 'odgovorno ponašanje vlasti u proteklom mandatu'. Izrazio je i očekivanje da će njegovu kandidaturu poduprijeti Talijanska unija i ostale stranke te udruge koje predstavljaju manjine u Istri.

Po njegovim riječima, tri su razloga zbog kojih bi Istrani trebali poduprijeti opciju kontinuiteta koja im jamči sigurnost te istodobno kontinuitet daljnje multikulturalnosti Istre i daljnju afirmaciju posebnosti svih nacionalnih i vjerskih zajednica koje žive u Istri.

Drugi razlog, dodao je Jakovčić, jest kontinuitet koji jamči realizaciju svih ključnih projekata u Istri, od osnivanja sveučilišnog kampusa, škola, vrtića i sportskih dvorana do plinofikacije Istre te dovršetak istarskog ipsilona do 2011. godine kada, dodao je, 'u cijelosti bude realizirana autocesta od Pule do Dragonje'.

Jakovčić je kao treći razlog naveo koaliciju IDS-SDP-HNS koja, kako je dodao, odlučuje konsenzusom o svim ključnim projektima u Istri. 'To je samo potvrda naše želje da Istrom upravljamo što je mogući širim konsenzusom', poručio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.