TRAGA SE ZA JOŠ 1664 OSOBA

Identifikacija posmrtnih ostataka 19 osoba nestalih 1995.

16.12.2013 u 16:36

Bionic
Reading

Na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku danas je u nazočnosti članova obitelji održana identifikacija posmrtnih ostataka 19 osoba ekshumiranih iz zajedničkih grobnica u šest županija, nestalih nakon operacija 'Bljesak' i 'Oluja', a Hrvatska još uvijek traga za 1664 svoja državljana koji su nestali tijekom Domovinskog rata

Identifikaciji je nazočio ministar branitelja Predrag Matić koji je članovima obitelji nestalih izrazio sućut u ime Vlade, Ministarstva branitelja i Uprave za zatočene i nestale.

Svaki puta kada nazočim identifikacijama jednako mi je teško, jer znam da ste vi na kraju jednog puta koji je dug 18 godina, u traganju za vašim najmilijima, koji su stradali 1995. godine u ratnim operacijama 'Bljesak' i 'Oluja', rekao je ministar.

'Znam da vam je teško, i nama koji radimo ovaj posao je teško, ali ni približno kao vama. Želim vam poručiti da je rat završen i mi smo i na ovaj način vama pokazali da nam je jednako stalo do svih žrtava - žrtva je žrtva. Ovo je prva hrvatska vlada koja ne razlikuje i ne želi razlikovati žrtve ove ili one, i s jednakim pijetetom se odnosimo prema svim žrtvama i tako ćemo činiti sve dok ne pronađemo i posljednju nestalu osobu', rekao je Matić.