TRAKAVICA TZV. SIRIJSKE BLOGERICE

I urednik bloga lažna lezbijka

14.06.2011 u 17:19

Bionic
Reading

Urednik lezbijskog bloga LezGetReal na kojem su objavljivani postovi tzv. sirijske lezbijske blogerice Amine Arraf, za koju se ispostavilo da je pseudonim američkog studenta Tom MacMastera, umirovljeni je američki vojni pilot Bill Graber koji je tri godine pisao blog potpisujući se kao Paula Brooks, javlja BBC

Iako Graber kaže da je bio prevaren i da je on zaslužan što je otkriveno kako je Amina Arraf student Tom MacMaster, jer je tragajući otkrio da ovaj Amerikanac ne piše iz Damaska već sa Sveučilišta u Edinburghu, na portalu LezGetReal javljaju kako Bill Graber više nije njihov suradnik.

Graber je i sam priznao kako se je lažno predstavljao i tri godine glumio lezbijku Paulu Brooks, vrlo čitanog bloga na tom portalu.

U isprici čitateljicama i čitateljima, jedna od vlasnica portala, Linda Carbonell, piše: 'Prošla tri dana su bila razarajuća za sve nas na LezGetReal. 'Paula Brooks' je bila dio naših života zadnjih tri godina ali smo prevareni i prevarili smo javnost'.

Graber je izjavio agenciji Associated Press da se udružio s portalom LezGetReal kako bi se promovirala gay i lezbijska prava. Kazao je kako je bio uvjeren da ne bio bio shvaćen ozbiljno kao heteroseksualni muškarac zbog čega je izmislio pseudonim Paula Brooks ali da su njegove namjere bile iskrene.

MacMaster, pak, koji je sve zakuhao, nastavlja se ispričavati zbog toga što je izmislio Aminu i dao joj lažno lice kada je krenula priča o navodnom nestanku blogerice na ulicama Damaska (MacMaster je Amini dao lice Riječanke koja živi u Londonu i koja je pretrpjela mnogo problema o čemu smo ovdje već pisali) ali sirijski blogeri ne prihvaćaju ispriku iako MacMaster priznaje da je iznevjerio povjerenje velikog broja ljudi 'poigravši se emocijama tisuće ugroženih'.

U otvorenom pismu objavljenom na blogu OGay Middle East aktivist Sami Hamwi piše da je mnogo ljudi, počevši od njega samoga ugroženo jer su krenuli istraživati vijest o navodnom kidnapiranju Amine koje je 'počinila' sirijska tajna policija, u čemu su bili prevareni i zbog čega su bili u velikoj opasnosti.