promjena vremena

I u novom tjednu pljuskovi s grmljavinom i pad temperature, pogledajte koga čeka najgore vrijeme

08.07.2019 u 06:30

Bionic
Reading

Na kopnu djelomice sunčano, danju i manje toplo. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom, većinom u drugom dijelu dana

Ujutro mjestimice magla. Na Jadranu pretežno sunčano, a popodne u unutrašnjosti Istre i Dalmacije može pasti poneki pljusak, navečer i na sjevernom dijelu, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Zagreb danas

Promjenljivo uz povremenu kišu ili lokalne pljuskove s grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana. Ujutro magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura oko 26 °C.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, još ujutro na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura od 24 do 28, u Dalmaciji do 31 °C.

  • +13
Olujni oblaci nad Zagrebom Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

U iduća tri dana promjenljivo i nestabilno uz povremene pljuskove i grmljavinu te postupan pad temperature. Ponegdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme te lokalno izraženije oborine.

Od sredine tjedna stabilnije, najprije na kopnu, potom i na Jadranu. Vjetar u unutrašnjosti umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu u početku jugoistočni i jugozapadni, a u utorak će zapuhati umjerena i jaka bura, najprije na sjevernom dijelu, a u srijedu i drugdje.

Povoljan utjecaj osvježenja

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Pad temperature zraka će kod mnogih povoljno utjecati na organizam. Mnogi će stoga imati dobru koncentraciju i biti dobrog raspoloženja. Manje tegobe mogu se javiti kod vrlo osjetljivih ljudi na vrijeme.

Osjetno svježije, osobito u unutrašnjosti.