ZA VRTOGLAVIH 360.000 KN

I Pupovac kupuje luksuzni terenac

07.11.2013 u 18:30

Bionic
Reading

Srpsko narodno vijeće dobilo je u 2013. 7,5 milijuna kuna iz državnog proračuna. Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac uskoro će se voziti u novom luksuznom terencu: 360 tisuća kuna vrijednom SUV-u s grijanim prednjim sjedalima, xenon svjetlima i audiosustavom s bluetoothom, piše Jutarnji list!

Srpsko narodno vijeće, na čijem je čelu Pupovac, u ponedjeljak je objavilo namjeru sklapanja ugovora s PBZ Leasingom za luksuzno vozilo na razdoblje od pet godina, a u tih 360 tisuća kuna koje će Vijeće platiti leasing tvrtki ulaze i troškovi održavanja vozila.

'Tako je, nabavljamo automobil, ali za više od toga morat ćete poslati službeni upit', kratko su novinarki Jutarnjeg rekli u uredu Srpskog narodnog vijeća u Gajevoj 7 u centru Zagreba.

Prema podacima iz Narodnih novina, Srpsko narodno vijeće luksuzni terenac nabavlja bez prethodne objave, a ovaj su tjedan objavili samo obavijest o namjeri sklapanja ugovora. U obavijesti stoji da je Vijeće tražilo automobil vrijedan 290 tisuća kuna bez PDV-a (dakle, 372 tisuće kuna s PDV-om), a ugovor je potpisan na 10 tisuća kuna manje.

Međutim, prvi natječaj za nabavu terenca Srpsko je narodno vijeće objavilo u rujnu ove godine, ali je tada natječajem tražilo SUV procijenjene vrijednosti 250 tisuća kuna bez PDV-a.

Ipak, natječaj je bez objašnjenja poništen sredinom listopada te je ovaj tjedan potpisan leasing ugovor za 40 tisuća kuna skuplje vozilo.