NULTA TOLERANCIJA ZA KORUPCIJU

I Kosor se oglasila o namještanju utakmica

25.11.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor rekla je danas da Vlada ima 'nultu toleranciju' za korupciju na bilo kojoj razini te da svi koji su na bilo koji način upleteni u bilo kakvu koruptivnu radnju moraju za to odgovarati

'Nema milosti ni za koga ni na jednoj razini bez obzira kako se zvao', rekla je Kosor nakon okruglog stola u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama upitana o aferi namještanja nogometnih utakmica

Upitana slaže li se sa stajalištem predsjednika Sabora Luke Bebića i predsjedničkog kandidata HDZ-a Andrije Hebranga da se predsjedniku Republike nakon prestanka mandata oduzmu neke beneficije ukoliko se nastavi baviti dnevnom politikom, Kosor je rekla kako se tu radi o Zakonu o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti koji je izglasao Hrvatski sabor.

'Dok postoji takav Zakon on je zakon za vladu', kazala je dodavši da će se taj Zakon prvi put sada i realizirati jer će Hrvatska prvi put imati bivšeg predsjednika. Najavila je mogućnost modifikacija toga Zakona u smislu da će za nekoliko godina i izbornih ciklusa biti nekoliko bivših hrvatskih predsjednika. Dodala je da je, hoće li se zakon modificirati, tema za razgovor.

'Sada je to za mene Zakon i ja ga moram ispoštovati tj. osigurati sredstva i adaptirati prostor da predsjednik Republike Stjepan Mesić, kada postane bivši predsjednik, ima uvjete koje mu osigurava zakon koji je donio Hrvatski sabor', rekla je Kosor.