MILANKA OPAČIĆ

'I jedna žrtva trgovine ljudima je previše'

19.10.2013 u 18:30

Bionic
Reading

Nijedna osoba ne bi smjela završiti u modernome roblju, rekli su sudionici subotnje manifestacije kojom je u Zagrebu obilježen europski dan suzbijanja trgovanja ljudima

Ako i samo jedna osoba završi kao žrtva trgovine ljudima, previše je, rekla je ministrica socijalne politike i mladih Milenka Opačić koja predsjeda nacionalnim odborom za suzbijanje trgovanja ljudima.

Ministrica Opačić sudjelovala je, među ostalima, u programu koji su organizirali ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina hrvatske vlade i organizacije civilnog društva koje se bave tim problemom.

U programu na zagrebačkom Cvjetnom trgu sudjelovale su institucije koje se bave suzbijanjem trgovanja ljudima, ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina hrvatske vlade, ministarstvo unutarnjih poslova, udruga CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje te mreža nevladinih udruga PETRA.

Građanima je predstavljen i trominutni film 'Dvije djevojčice' te spot i brošura s podacima o trgovini ljudima, osobito ženama radi seksualnog iskorištavanja.