NEOBIČNA ZIMA

I dalje toplo, no krajem tjedna stiže promjena vremena

28.01.2018 u 08:47

Bionic
Reading

I nastavak će vikenda donijeti stabilne vremenske prilike, ali ponegdje uz dosta oblaka i magle, osobito na sjevernom Jadranu te u unutrašnjosti. Samo rijetko je moguća i slaba oborina. Većinom suho i iznadprosječno toplo bit će i u nastavku mjeseca, ali vjerojatno ne i u prvim danima veljače

U Slavoniji, Baranji i Srijemu nedjelja će biti umjereno oblačna, mjestimice s maglom. Vjetar slab, a temperatura će zraka od jutarnjih -3 do 1 °C danju porasti do vrijednosti između 8 i 11 °C, donosi HRT.

Podjednako toplo tijekom dana i u središnjoj Hrvatskoj, u mnogim mjestima uz niske oblake i maglu, ponegdje i dugotrajne, te uz slab vjetar.

Magle će biti i u nizinama gorske Hrvatske, a ponegdje i na sjevernom Jadranu. Uz promjenljivu naoblaku, na moru i mjestimice umjeren umjeren sjeverozapadnjak, najviša će temperatura na sjevernom Jadranu biti od 10 do 13 °C, u gorju oko 10 °C. A ujutro u Lici mjestimice opet niža od 0 °C.

Jutarnjih će minusa biti i ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije, a i mjestimične magle. Tijekom dana i u unutrašnjosti i na srednem Jadranu većinom sunčano, samo mjestimice uz umjerenu naoblaku. Na moru će puhati slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu mjestimice i zapadni, kojega će biti i na prevladavajuće sunčanom jugu Hrvatske, gdje će najviša temperatura biti oko 14 °C.

Vremenska prognoza 28.1. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

I sljedećih će dana u kopnenom području biti iznadprosječno toplo, te većinom suho i stabilno, povremeno uz više oblaka, ponegdje i maglu, posebice u ponedjeljak. U srijedu u gorju može pasti malo kiše.

U četvrtak je velika vjerojatnost za znatnije naoblačenje s kišom, posebice prema kraju dana te u petak, kada bi uz zahladnjenje kiša ponegdje mogla prijeći u snijeg, posebice u gorju. Na Jadranu će početkom novoga tjedna najviše sunčana vremena i najtoplije biti na jugu, a na sjeveru treba računati na niske oblake, maglu i nižu temperaturu.

  • +3
'Sunce izmamilo Zagrepčane na ulice' Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

Od srijede će oblačnije biti i na južnom dijelu, uz jugo koje će jačati, a povećavat će se i vjerojatnost za kišu, najprije na sjevernom dijelu, od četvrtka i na jugu. U petak vjerojatno bura i zahladnjenje.