PREOKRET USKORO

Sunčano i toplo: Pogledajte dokad možemo uživati u lijepom vremenu

26.01.2018 u 06:58

Bionic
Reading

Kraj tjedna donosi temperature i do 15 celzijevaca, uz kišu u nekim predjelima. Toplo će biti i u narednim danima, no četvrtak donosi preokret

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Na sjevernom Jadranu uz više oblaka mjestimice malo kiše, a najviše sunčana vremena bit će na istoku Hrvatske.

Vrijeme 26.1. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren jugozapadni i jugoistočni, u sjeverozapadnim i gorskim predjelima ponegdje s jakim udarima, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15 celzijevaca.

U Zagrebu djelomice sunčano uz umjeren, u okolnom gorju povremeno i jak jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 °C.

Za subotu se u cijeloj zemlji predviđa umjereno oblačno s duljim sunčanim razdobljima na istoku i jugu zemlje. Na istoku ujutro uz Savu mjestimice može biti magle.

  • +5
I zagrebačka špica prkosi zimi Izvor: Profimedia / Autor: Matej Grgić

Na sjevernom Jadranu i u gorju uz više oblaka ponegdje će pasti i malo kiše. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u gorju umjeren jugozapadni, na moru umjereno jugo i južni, a ujutro uz obalu burin. Najniža temperatura zraka između -2 i 3, na Jadranu od 6 do 9, dok će najviša dnevna uglavnom biti između 10 i 15 celzijevaca, u gorskim krajevima ponegdje malo niža.

I početak idućeg tjedna prema trenutnoj prognozi donosi netipično toplo vrijeme, dok se pogoršanje najavljuje za četvrtak, kada je u nekim predjelima moguć i snijeg.

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti uglavnom povoljne, a u Lici i Gorskom kotaru te na Jadranu razmjerno povoljne. Kod vrlo osjetljivih ljudi na vrijeme mogu se javiti manje tegobe uzrokovane vremenom. Moguć je umor, manjak energije i glavobolja, a tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti malo pojačane.