reakcije ne staju

I britanski Guardian piše o Milanoviću: 'Svoju politiku uskladio je s onom Orbana i Dodika'

30.01.2023 u 19:21

Bionic
Reading

Osim srbijanskih i ruskih medija, o Milanovićevim izjavama vezanim uz Ukrajinu pisao je i britanski Guardian

Guardian piše kako je Zoran Milanović kritizirao države Zapada zbog opskrbe Ukrajine teškim tenkovima i drugim oružjem te poručio da Krim 'više nikada neće biti dio Ukrajine'.

Milanović je u razgovoru s novinarima u Zagrebu rekao da je 'protiv slanja bilo kakvog smrtonosnog oružja' u Kijev, ustvrdivši da opskrba Ukrajine oružjem samo 'produžuje rat', citira Guardian.

Britanski list spominje i kako je Milanović rekao da je 'zapadna vojna potpora Ukrajini duboko je nemoralna jer nema rješenja za rat.'

Guardian piše da je 'Milanović zauzeo stav protiv EU otkako je prvotno izabran 2019. kao ljevičarski liberalni kandidat, a svoju je politiku uskladio s politikom mađarskog premijera Viktora Orbana i secesionističkog čelnika bosanskih Srba Milorada Dodika.'

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Podsjeća britanski list kako je predsjednička funkcija u Hrvatskoj uglavnom ceremonijalna, ali da je Milanović formalno vrhovni zapovjednik oružanih snaga.

  • +4
Zoran Milanović u petrinjskoj vojarni Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Posljednjih mjeseci otvoreno se protivio pristupanju Finske i Švedske NATO-u, kao i obuci ukrajinskih trupa u Hrvatskoj u sklopu pomoći EU-a toj ugroženoj zemlji', piše Guardian.