MARIN BRBIĆ PROTIV HDZ-a i SDP-a

I bivši predsjednik Hajduka ide na izbore: 'Moje malo misto je zapušteno'

10.05.2017 u 11:30

Bionic
Reading

Donedavni predsjednik splitskog Hajduka Marin Brbić također se kandidirao na predstojećim lokalnim izborima: U rodnim Tučepima pokraj Makarske formirao je nezavisnu listu te želi razbiti duopol HDZ-a i SDP-a u Općinskom vijeću

'Moje malo misto je zapušteno, političke stranke su ista pašta. Želimo ući u Vijeće i kontrolirati ih, dati nove ideje i unaprijediti Tučepe', potvrdio je Brbić za tportal.

U ovoj općini u pravilu glasovi odlaze dvjema velikim strankama, pa jedna od njih uvijek ima apsolutnu vlast. Posljednjih godina to je HDZ. Najnoviji nezavisni kandidat apelira na sumještane da na komunalnoj razini zaborave na visoku politiku.

'Ljudi moraju shvatiti da je najvažnije uređenje mjesta i provođenje dobrih projekata, bez obzira na to dolaze li ideje slijeva ili zdesna. Previše je nereda i nemamo pravo gledati situaciju sa strane, svi se moramo uključiti. Žalosno je i to da su mladi slabo zainteresirani', objašnjava Brbić.

Na njegovoj listi nalaze se Tučepljani, poput profesora iz srednje škole i bivše direktorice hotela, a posljednje mjesto pripalo je supruzi Snježani Brbić. Imaju ambiciju osvojiti nekoliko vijećničkih mjesta, dovoljno da nijedna velika stranka ne dobije apsolutnu većinu.

Brbić, koji se nakon odlaska iz sportskih voda vratio svojoj struci i bavi se turističkim konzaltingom i punjenjem privatnih smještajnih kapaciteta, nije jedini bivši dužnosnik Hajduka koji se pojavljuje na lokalnim izborima. U Splitu se, na nezavisnoj listi nositelja Ive Bege, kandidirao nekadašnji član Nadzornog odbora splitskog kluba Nikola Koceić Bilan.