poznati na listi

Alpinist Stipe Božić i nekadašnji hajdukovac Ivan Gudelj među HDZ-ovcima za Gradsko vijeće Splita

02.05.2017 u 13:30

Bionic
Reading

Splitski Gradski odbor HDZ-a odlučio je u utorak da kandidati te stranke za zamjenike gradonačelnika budu Nino Vela i Jelena Hrgović, a na listi za splitsko Gradsko vijeće predloženi su i poznati hrvatski alpinist Stipe Božić te nekadašnji nogometaš Hajduka Ivan Gudelj

Kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika Andro Krstulović -Opara predvodi listu za Gradsko vijeće, a slijedi ga predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, kao i njegovi potpredsjednici Duje Sučić i Domagoj Maroević te tajnik Tomislav Prljević, zatim  Marija Ćizmić- predsjednica splitskog ogranka HDZ-ove Zajednice žena "Katarina Zrinski" te Filip Odrljin, predsjednik splitske podružnice Mladeži HDZ-a, kao i arhitekt Vjekoslav Ivanišević, koji je kandidat za gradonačelnika na prethodnim izborima, navodi se u priopćenju splitskog HDZ.

Također se napominje kako su na listi istaknute osobe poznatog hrvatskog alpinista i aktiviste Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Stipe Božića, nekadašnjeg nogometaša Hajduka Ivana Gudelja, mladog glumca Pere Eranovića, fotografa Valentina Bilića-Prcića te Bože Zadre, predsjednika udruge 4. Gardijske brigade i višestruko ranjavanog hrvatskog branitelja u Domovinskom ratu.

Za HDZ-ovog kandidata za zamjenika splitskog gradonačelnika Ninu Velu navodi se kako ima bogato profesionalno inženjersko iskustvo na projektima izgradnje velikih infrastrukturnih građevina, od sudjelovanja u izgradnji Masleničkog i desetak većih mostova, do izgradnje autocesta i drugih državnih cesta, pa do rekonstrukcije splitske Rive. Vela je radio u Konstruktoru, bio ravnatelj Županijske uprave za ceste i Agencije za prometnu infrastrukturu, član je više radnih skupina za restrukturiranje cestovnog sektora, predsjednik je Udruge Županijskih uprava za ceste Hrvatske. Bio je predsjednik Gradskog kotara Žnjan.

Jelena Hrgović, HDZ-ova kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, završila je Filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu gdje je i doktorandica na studiju Kršćanstvo i suvremena kultura. Hrgović je završila je više međunarodnih programa obrazovanja među kojima i programe 'Međukulturalni posrednici' i 'Strateška izgradnja mira'. Bila je zaposlenica splitske izdavačke kuće Verbum gdje se profilirala na polju kulture kao izvršna urednica, koordinatorica produkcije, voditeljica programa 'Susreta s autorom' te pomoćnica ravnatelja manifestacije 'Dani kršćanske kulture'. Bila je dopisnica Informativne katoličke agencije i Glasa Koncila. Godinama je prisutna u javnom životu kao volonterka Katoličke udruge 'Lovret', koordinatorica splitskog ogranka Kršćanski akademski krug (KRAK), suradnica SKAC-a te voditeljica različitih kulturnih događanja i manifestacija.