O ARBITRAŽI BEZ STRANČARENJA

I Bandić ima koju riječ o jednom od najtežih trenutaka za RH: Budimo jedinstveni!

30.06.2017 u 18:34

Bionic
Reading

Predsjednik BM 365 - Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić pozvao je na jedinstvo Hrvatske u vezi razgraničenja u Savudrijskoj vali radi jačanja pozicije predsjednice i premijera, kako bi se mogli nositi s pritiscima iz Europske unije i svijeta te imati čvrst oslonac za buduće bilateralne pregovore

U jednom od najtežih trenutaka za Republiku Hrvatsku i sve njene građane u novijoj povijesti, nema mjesta za stranačka prepucavanja, poručuje Bandić u priopćenju.

Svi oni koji misle hrvatski i žele Hrvatsku na dobrobit svojoj djeci, moraju pristupiti državnički, tj. Republika Hrvatska mora imati zajednički stav u pitanju razgraničenja u Savudrijskoj vali kako bi ojačala poziciju predsjednici i premijeru, kako bi se mogli nositi s raznim pritiscima iz Europske unije i svijeta te imati čvrst oslonac za buduće bilateralne pregovore.

  • +31
Piranski zaljev i Sv. Gera Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Ova situacija pokazuje da nema trajnih saveznika nego da postoje samo interesi. U Hrvatskoj se sada ne smije strančariti i tući za jeftine političke poene, jer su ugroženi njezini vitalni nacionalni interesi, smatra Bandić.

Stranka rada i solidarnosti zalaže se za hrvatski konsenzus i inzistira na pregovorima u kojima će na adekvatan način biti zaštićen hrvatski akvatorij. Hrvatskoj ne treba niti centimetar kvadratni slovenskog akvatorija, poručuje Bandić i ističe da je pravično razgraničenje između Republike Hrvatske i Republike Slovenije jamstvo budućih kvalitetnih dobrosusjedskih odnosa.