GDJE JE MINISTAR SPORTA?

I Baldasar bijesan: Ako Hajduk istupi iz lige, podržat ću!

22.07.2014 u 16:05

Bionic
Reading

Nakon što je već u prvom kolu nogometnog prvenstva Hajduk ponovno pokraden za jedanaesterac i pobjedu, čime je nastavljena pravilnost iz posljednjih godina, u Splitu je prokuljalo nezadovoljstvo: u lokalnim medijima, na forumima i na ulicama otvoreno se raspravlja o mogućnosti istupanja iz lige. Radikalan potez ima sve više zagovornika, no u samom klubu zasad su se odlučili samo na oštre riječi i apel za čišćenjem hrvatskog nogometa

Upravo ovih dana zahuktalo se učlanjivanje u Hajduk (trenutačna brojka je oko sedam tisuća članova), a već je prodano i gotovo četiri i pol tisuće godišnjih pretplata. Čini se da je maćehinski odnos Hrvatskog nogometnog saveza samo probudio prkos pa su društvene mreže preplavljene pozivima na borbu protiv 'okupatora i agresora' nogometa.

Uz vodstvo splitskog kluba potpuno otvoreno je stao gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, svjestan da neravnopravnost u domaćem natjecanju, osim sportske, čini i nezanemarivu financijsku štetu. Hajduk je, naime, u većinskom gradskom vlasništvu, a sustavne krađe definitivno mu ne podižu vrijednost.

'Apsolutno podržavam ljude u Hajduku, samo ne bih želio da se stvari rade u afektu. No ako se zajedno s navijačima zbilja odluče istupiti iz lige, imat će i moju podršku', kazao je Baldasar za tportal.

'Osobno ipak vjerujem da takav potez zasad ne bi trebalo povlačiti, jer bi najveću štetu pretrpio upravo Hajduk. Nisam baš siguran da bi se gospoda iz HNS-a previše uznemirila, oni već dulje vrijeme pokazuju dramatično nerazumijevanje i ponašaju se ozbiljno, ozbiljno problematično. To više nije ni lakrdija, nego otvoreno izrugivanje s velikim dijelom Hrvatske i velikim brojem njegovih stanovnika', kaže splitski gradonačelnik.

Baldasar ne aludira samo na suđenje: velik problem je i potpuna marginalizacija splitskog kluba unutar Saveza, gdje Hajduk nema nijednog predstavnika, kao i HNS-ovo otvoreno kršenje vlastitih propisa i dvostruke kriterije.

'Uskoro ćemo imati sastanak s ministrom sporta Vedranom Mornarom i zajedno s vodstvom kluba zahtijevat ću akciju. Treba iskoristiti sva moguća pravna sredstva kako bi se uvela ravnopravnost, jer ovakvo natjecanje više jednostavno nema smisla', zaključio je Baldasar.