PROPALI POLITIČAR

I Anđelka Visković digla ruke od Keruma

30.10.2012 u 17:03

Bionic
Reading

Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković priznaje kako već neko vrijeme nije u dobrim odnosima s gradonačelnikom Željkom Kerumom

'Činjenica jeste da već duže vrijeme gospodin Željko Kerum i ja imamo poprilično različite poglede na rješavanje problema i donošenje odluka na razini Grada, kao i prema pristupu radnim obvezama i postignutim dogovorima. No, bez obzira na sve to, moj jedini zadatak da osiguram da svi projekti i aktivnosti u Gradu funkcioniraju. To je moja obveza koju sam preuzela kao zamjenica gradonačelnika i to ću u svakom trenutku apsolutno raditi', rekla je Anđelka Visković

Kerum je u ponedjeljak u kafiću u Poljudu izjavio kako se njegova dogradonačelnica priklonila SDP-u, što ona oštro opovrgava.
'Ja nikada nisam vodila nikakva pregovore sa SDP-om niti po pitanju bilo kakve suradnje, a posebice ne po pitanju nekog političkog transfera koji bi se realizirao prije ili poslije izbora', izjavila je Visković.

Razlog sukoba s Kerumom Visković vidi u njezinoj potpori Tončiju Biliću za novog intendanta HNK-a, ali i njenoj suradnji s Nadzornim odborom Hajduka i podrškom jamstvu za kredit 'Bijelih' u iznosu od 30 milijuna kuna.
O svojoj potencijalnoj kandidaturi za gradonačelnicu još ne razmišlja, kao ni o tome hoće li ostati lojalna Kerumovoj stranci. Visković tek dodaje kako je cijela ova situacija nije obeshrabrila, odnosno da ostaje u politici.

'Mislim da sam dovoljno uložila u politiku, da sam pokazala da moja stranka uistinu jeste samo Grad i naši sugrađani i u tom smislu sam spremna raditi dalje, a na koji način i kako će to biti, u kojoj kombinatorici, o tome ćemo tek u narednom vremenu", istaknula je splitska dogradonačelnica.

Visković dodaje kako će nastaviti sa radom kao i do sada. Pred njom su mnogi projekti od Hajduka, do kandidature Splita za Europsku prijestolnicu kulture, a do lokalnih izbora je još mnogo vremena da se stvari poslože.