JOSIPOVIĆ GENERALIMA PRED MIROVINOM

'Hvala vam, ali nova vremena traže nove ljude'

29.06.2012 u 16:47

Bionic
Reading

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je u svojem uredu primio visoke časnike Oružanih snaga - jednog admirala, sedam generala i 20 brigadira koji ove godine odlaze u mirovinu i zahvalio im na dugogodišnjoj predanoj službi

Predsjednik Josipović rekao je visokim časnicima da su svojim radom zadužili domovinu, koja im je na tome zahvalna.

'Mnogi od vas su od samog početka dali izniman doprinos obrani Hrvatske, a i nakon rata nastavili ste služiti na najbolji način', istaknuo je.

Naglasio je da je Hrvatska toliko godina nakon rata uspješna država, članica NATO-saveza i zemlja koja će uskoro biti članica Europske unije, te zemlja u kojoj se razvila stabilna demokracija utemeljena na najboljim tradicijama Zapada, na čemu su zaslužni i oni.

'Nova vremena traže i novi postav obrambenog sustava', rekao je predsjednik Josipović i dodao kako je siguran da će oni prije odlaska u mirovinu svojim korisnim savjetima sudjelovati u daljnjoj izgradnji naših Oružanih snaga.


'One moraju biti male, efikasne i visoko stručne', dodao je.

'Istina je da naše Oružane snage nisu nikada imale niti će imati najskuplje i najsofisticiranije oružje', istaknuo je predsjednik Josipović i dodao da će imati ono oružje koje je potrebno da bi bile dobar i kvalitetan jamac naše slobode i demokracije.

'Isto tako, svi štedimo i na obrambenom sustavu, ali ne može se štedjeti do one razine da ne jamči našu sigurnost', rekao je i zahvalio im na svemu što su učinili za domovinu, a zatim im je uručio zahvalnice i časničke bodeže.

Na svečanosti su bili i ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga general pukovnik Drago Lovrić, a u ime visokih časnika koji ove godine odlaze u mirovinu predsjedniku Josipoviću zahvalio je admiral Vinko Simičić