ISPITIVANJE U ATENI

Huligani na sudu rekli da su išli na Dinamov trening, jedan je imao nož jer je - električar

12.08.2023 u 10:30

Bionic
Reading

Svi privedeni huligani koji su jučer cijeli dan proveli na ispitivanju kod istražnog suca u Ateni zbog sumnje da su sudjelovali u zločinačkoj organizaciji koja je napala navijače grčkog AEK-a negirali su optužnicu.

Odvjetnik Vasilis Noulezas, koji zastupa dva Hrvata i jednog Austrijanca otkrio je neke detalje s ispitivanja, prenosi 24 sata.

'Istražni sudac je bio agresivan prema Hrvatima, osvetoljubiv, ljutit. Tvrdio je da svi Hrvati lažu', tvrdi Noulezas.

Iz izvora bliskih istrazi procurilo je kako je za samo ubojstvo popis sužen na pet imena, tri Grka, Albanca i Hrvata.

  • +14
Ispitivanje huligana u Ateni Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

Među uhićenima je i albanski državljanin koji ima 22 godine. Tvrdi da je nož kod sebe imao jer je električar po struci i treba mu za rad.

Sudu je ispričao da je krenuo na autobusni kolodvor, odakle je planirao putovati za Pirej. 'Dok sam čekao ispred stanice, čuo sam povike, eksplozije i baklje te otišao vidjeti što se događa. Nisam sudjelovao u sukobima. Preklopni nož koji je pronađen kod mene je potreban na poslu', rekao je.

Grčki javni servis ERT navodi da je jedan Hrvat sucu rekao kako su navijači Dinama išli posjetiti trening Zagrepčana prije utakmice s AEK-om. 'Neočekivano smo se našli uključeni u nasilne incidente koji su se odvijali najmanje pola sata. Bio sam udaljen i nisam bio u poziciji vidjeti tko je nožem ranio nesretnog Michalisa Katsourisa. To je gnjusan čin', rekao je.