NOVI PROGRAMI

HTV 3 starta u subotu, HTV 4 u studenom

  • Autor: V.Brkulj
  • Zadnja izmjena 14.10.2013 12:43
  • Objavljeno 13.09.2012 u 15:27
HRT (1)

HRT (1)

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Dvanaestosatnim filmskim maratonom u subotu će početi s radom treći program HTV-a, a optimistične najave s Prisavlja govore da bi četvrti, cjelodnevni informativni program mogao startati u studenom. Na taj način HRT će ispuniti ugovorne obveze prema Vladi RH, a gledatelji bi za isti iznos pretplate trebali dobiti još dva programa

'HTV 3 puno je više od obaveze prema Vladi. To je vraćanje duga segmentu publike koji smo proteklih godina potpuno zanemarili. Vratit ćemo umjetnost, kulturu i znanost u najatraktivnije televizijske termine', kazao je v. d. glavnog urednika HTV-a Dean Šoša.

Dražen Breitenfeld

Dražen Breitenfeld

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

S Prisavlja stiže i najava kako će HTV 3 vizualno biti potpuno drukčiji od prvog i drugog programa, a uz filmove okosnicu programa činit će dio emisija koje će se prebaciti s jedinice i dvojke (Vrijeme je za jazz, Peti dan i Posebni dodaci), dvije nove emisije, Animatik i Filmomat, te središnja emisija nazvana jednostavno 'Emisija' koja će od 24. rujna ići svakodnevno od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat.

Kako još do kraja nisu definirali tko će uređivati i voditi 'Emisiju', kao ni njezin točan sadržaj, na HRT-u nisu željeli izlaziti s imenima.

HTV 4 bi pak, prema najavi Mirjane Rakić, v. d. ravnateljice HTV-a, mogao startati s radom u studenom. Samo pokretanje, kako je rekla, zahtijeva veće ljudske kapacitete i određenu tehničku prilagodbu. No, to ne znači, napomenula je, da će se zapošljavati novi ljudi, već će se iskoristiti postojeći kadar.

Domagoj Novokmet, v. d. glavnog ravnatelja HRT-a, istaknuo je kako dva nova programa ne iziskuju dodatan novac za programski budžet jer su kroz preraspodjele iz jedinice i dvojke uspjeli sadržajno popuniti treći kanal.

Uz navedeno, nova prisavska garnitura s prefiksom v.d. najavljuje i odustajanje od nekih komercijalnijih sadržaja te smanjenje udjela američke blockbuster produkcije nauštrb zapostavljenih europskih filmova i serija. Također se u 2013. godini predviđa više prostora za domaći dramski program, a kako je nedavno poništen natječaj za dramsku seriju, s Prisavlja najavljuju da će uskoro biti raspisan novi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi