svakodnevne žalbe

HSU traži dodatni rok za predaju dokumenata potrebnih za isplatu covid dodatka umirovljenicima

09.09.2021 u 11:54

Bionic
Reading

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) upozorila je u četvrtak da mnogi umirovljenici, osobito oni s razmjernim mirovinama, nisu primili covid dodatak jer nisu znali da trebaju predati potvrdu o visini inozemne mirovine, pa traže da se omogući još jedan rok za predaju tog dokumenta

“Svakodnevno primamo žalbe i molbe građana koji nas obavještavaju da nisu primili covid dodatak za umirovljenike”, navodi u priopćenju HSU.

Mnogi umirovljenici, iako prate vijesti, dnevnike i općenito informativne programe na radiju i televiziji, nemaju pristup internetu pa nisu znali da trebaju predati potvrdu o visini inozemne mirovine nadležnom Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Stoga HSU od Vlade i resornog ministarstva traži da razmotre mogućnost davanja još jednog roka svim umirovljenicima koji nisu na vrijeme predali traženu potvrdu.

“Mnogo je ljudi ne svojom krivnjom ostalo bez pomoći koju je Vlada osigurala kako bi najugroženijima ublažila trajne i teške posljedice pandemije u kojoj se nalazimo”, ističe HSU dodajući da su sredstva za taj dodatak već osigurana.

Smatraju da, s obzirom da je cilj i smisao jednokratnog covid dodatka pomoć ugroženim građanima, ne bi trebalo biti prepreke za donošenje odluke kojom bi Vlada odredila još jedan rok isplate.

Taj rok mogao bi biti 1. studenog 2021. kako bi svi na vrijeme saznali da postoji još jedan rok i predali zahtjev, kaže se u priopćenju HSU-a.