kampanja za zagreb

Gabričević odgovorio Špiki: Neću se spuštati na tu razinu

22.04.2021 u 19:26

Bionic
Reading

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević potvrdio je u četvrtak da je dio stranačkih organizacija u Zagrebu raspušten jer se nije slagao s vodstvom HSU-a, a na optužbe Milivoja Špike "za izdaju umirovljenika", podsjetio je na koaliciju BUZ-a s HDZ-om pod vodstvom Karamarka

Istaknuvši da nije raspuštena cijela zagrebačka organizacija, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Veselko Gabričević u četvrtak je Hini rekao da je raspušten dio organizacija koji nije imao uvjeta za daljnje djelovanje i dodao da ne bi "obrazlagao detalje".

Raspušteni su, kaže, oni koji su htjeli voditi neku svoju samostalnu politiku i smatrali da treba postupati drugačije od onoga kako razmišlja predsjedništvo stranke.

Kandidat za gradonačelnika Zagreba platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika ponovno je prozvao Gabričevića za "izdaju umirovljenika radi vlastitih interesa i koalicije s HDZ-om u Zagrebu". Danas je iznio podatak da je raspušteno 9 od 17 organizacija HSU-a u Zagrebu jer su nezadovoljni koalicijom HSU-a s HDZ-om na lokalnim izborima.

Špika ih je pozvao da se priključe njegovoj platformi i obećao im da će ih uvrstiti na izborne liste.

Neću se "spuštati na Špikinu razinu"

Gabričević na to poručuje da nema komentara jer se neće "spuštati na Špikinu razinu".

Špika je sada u kampanji za zagrebačkog gradonačelnika i misli da će dobiti veći broj glasova, no možda će mu ovakvo istupanje biti kontraproduktivno, ocijenio je Gabričević.

Podsjeća da je Špikin Blok umirovljenici zajedno bio u koaliciji s HDZ-om u vrijeme dok je na čelu te stranke bio Tomislav Karamarko.

"Sada ga smeta kada HSU ima s HDZ-om koaliciju u Zagrebu, a da je on mogao na bilo koji način izaći s HDZ-om, zasigurno bi to učinio", ocijenio je Gabričević.

HDZ neće sa Špikom više surađivati jer su ga dobro upoznali prije pet, šest godina kada je bio dio Domoljubne koalicije, tvrdi predsjednik HSU-a Veselko Gabričević.