‘KRAJ’ SELA

HSS traži hitnu smjenu ministra Jakovine

19.07.2014 u 15:11

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg danas je u Osijeku pozvao premijera Zorana Milanovića da hitno smijeni ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu, ocijenivši da se nakon zdravstva te obrazovanja uništava i treći stup hrvatskoga društva - selo i proizvodnja hrane

Na konferenciji za novinare Hrg je ustvrdio kako je bivši ministar Rajko Ostojić 'do kraja uništio zdravstvo', a bivši ministar Željko Jovanović 'napravio velike rane na sustavu obrazovanja i znanosti'.

To su dva stupa društva. Treći stup, koji se 'sada uništava', a koji je možda i najvažniji, je selo i proizvodnja hrane, ocijenio je Hrg.

Kazavši da je prije dva dana Ministarstvo poljoprivrede bez javne rasprave poslalo Europskoj komisiji Program ruralnog razvoja od 2014. do 2020. godine, Hrg je ustvrdio da je Komisiji poslan 'tajni dokument', o kojem se nije javno raspravljalo, bez da je netko o tom dokumentu nešto znao.

'Ako je potpredsjednik Vlade Branko Grčić u programu koji je upućen Europskoj komisiji zaboravio pelješki most, pitamo se što je zaboravio najnesposobniji ministar, u najnesposobnijoj Vladi od nastanka Hrvatske', izjavio je Hrg.

Dodao je kako se do 1. kolovoza u Bruxelles šalje reforma zajedničke poljoprivredne politike, ocijenivši kako je riječ dokumentu koji će dugoročno nanijeti štetu hrvatskome selu.

Hrg smatra kako premijer Milanović može pomoći hrvatskom selu onako kako je pokušao pomoći zdravstvu te znanosti i obrazovanju, a to znači 'hitno smijeniti štetnog ministra Jakovinu'.

Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Mijo Latin upozorio je kako reforma zajedničke poljoprivredne politike znači da će 'veliki proizvođači biti još veći, a mali će s vremenom nestati'.