NAPETO U SABORU

HSS-ovci se sukobili s Jandrokovićem: 'Nismo mi vaši učenici!'

19.10.2018 u 14:28

Bionic
Reading

Tijekom saborskog glasovanja u petak 'zaiskrilo' je između HSS-ovaca, koji su tražili stanku, i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, koji stanku nije odobrio, nego je HSS-ovu zastupniku Davoru Vlaoviću dao stanku

Vlaović je tijekom glasovanja o protokolu o suzbijanju zakiseljavanja, eutrofikacije i prizemnog ozona iz 1999. zatražio stanku, no predsjednik Sabora Gordan Jandroković nije mu to dozvolio jer ju je trebao zatražiti prije glasovanja.

'Usvajate pojedine protokole o zaštiti onečišćenja zraka, to nije dovoljno, treba nešto poduzeti! I dalje građani Slavonskog Broda udišu onečišćeni zrak, kod građana Slavonskog Broda i šire okolice imamo pojačane respiratorne probleme, srca... Karcinom je kod muškaraca u Slavonskom Brodu u većem postotku nego u cijeloj Hrvatskoj', objasnio je Vlaović svoj zahtjev.

Jandroković mu je pak rekao kako razumijevanje za građane Slavonskog Broda ima, no umjesto stanke Vlaoviću je dao opomenu jer, kako je pojasnio, zloupotrebljava Poslovnik, a stanka se 'traži za konzultacije, a ne za raspravu o nekoj temi'.

'Zanemarujete saborske zastupnike', dobacio je čelnik HSS-a Krešo Beljak, a kad mu je Jandroković zaprijetio opomenom, Beljak mu je uzvratio: 'Nismo mi vaši učenici!'

'Vaš kolega Vlaović je zloupotrijebio Poslovnik', ustrajao je Jandroković, no Beljak se nije složio.

”Nije istina, Vi ste zloupotrijebili svoje naočale jer niste gledali, a čovjek dvije minute drži ruku u zraku”, suprotstavio se Beljak.

  • +8
Gordan Jandroković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Za povredu Poslovnika javio se Mostov Nikola Grmoja. 'Kolega Vlaović je apsolutno u pravu, on je tražio stanku', rekao je Grmoja no iz klupe mu je primjedbom zasmetala GLAS-ova Vesna Pusić.

'Gospođo Pusić, hoćete dopustiti, Vi ste nervozni jer ja propitujem Vašu ulogu u aferi u Ministarstu vanjskih i europskih poslova', poručio joj je Grmoja.

Protokol je i unatoč poduljoj prepirci u konačnici dobio 'zeleno svjetlo' u Saboru.