BELJAK NAJAVLJUJE NOVI SMJER

'HSS neće sudjelovati u nikakvim trgovinama oko nove vlade'

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 11.06.2016 12:19
  • Objavljeno 11.06.2016 u 12:19
Krešo Beljak

Krešo Beljak

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list

Sa svečanosti u povodu godišnjice rođenja braće Antuna i Stjepana Radića u Trebarjevu Desnom kod Siska predsjednik HSS-a Krešo Beljak je, nakon što je položio vijenac i zapalio svijeću, najavio novi smjer u političkom djelovanju HSS-a te ustvrdio kako će se stranka svim silama zauzimati za ostvarenja istinskog nauka braće Radić

Beljak je rekao kako su se svi kasniji hrvatski političari nakon Radića, pa sve do danas pozivali na Radiće, ali su svi 'izdali i Radiće i radićevštinu'. Kada bi se Radići danas probudili, dodao je, iznenadili bi se što su današnji političari napravili od naše lijepe domovine Hrvatske.

'Radić je rekao da ljude treba voditi, a ne zavoditi. Trebamo raditi, a ne govoriti. I tada je bilo teško, i tada su ljudi odlazili, ali oni i HSS su radili. Poručujem odavde svim političarima, posebno onima u Hrvatskom saboru koji svakodnevno odlučuju o sudbini naše Hrvatske, zastanite na tren, ugledajte se na Radića, na naše velikane i na niih se nemojte pozivati riječima, nego djelima. Onda se više nećemo imati potrebu dijeliti na lijevo i desno, na dobre i loše Hrvate. Učinimo svi zajedno da se naši velikani prestanu okretati u grobu', rekao je Beljak.

Kako je nakon svečanosti Beljak ponovio novinarima, HSS neće sudjelovati u nikakvim trgovinama i pregovorima oko nove vlade. Dodao je kako su spremni za razgovore sa svima, posebno strankama desnoga centra, ali trgovine neće biti. Za premijera Oreškovića je postavio pitanje kako bi se on branio pred menadžerima Plive i drugih tvrtki u kojima je radio, kada bi dobio otkaz. Što to znači da je on dobar čovjek, kada je očito zalutao u politiku, rekao je. Hrvatska može postati zemlja u kojoj se dobro i lijepo živi, a ne da mladi iz nje bježe, zaključio je Beljak.

Uz spomen obilježje na mjestu rođenja braće Radić, 11. lipnja, Antuna prije 148 godina, a Stjepana tri godine kasnije, vijence su osim organizacija HSS-a, položila i svijeće zapalila izaslanstva Hrvatskog sabora, Oružanih snaga RH, Sisačko-moslavačke i drugih županija, gradova, braniteljskih i drugih udruga i polkitičkih stranaka. Zajedničku molitvu predvodio je župnik Mate Malekinušić,

Budući da se godišnjica rođenja braće Radić obilježava i kao Dan Sisačko-moslavačke županije, nazočnima se obratio i blagdan čestitao župan Ivo Žinić.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!