IZBORI ZA EUROPARLAMENT

HSS: Milanović je vanjskopolitički diletant

28.03.2013 u 11:52

Bionic
Reading

HSS je ušao u kampanju za mjesta u Europskom parlamentu udarom na premijera Zorana Milanovića. Prvi na zajedničkoj listi HSS-a i HSLS-a na izborima za Europski parlament, Miroslav Rožić, želi skrenuti pažnju hrvatske javnosti na, kako kaže, 'diletantizam i potpunu odsutnost vanjskopolitičkih aktivnosti Zorana Milanovića i njegove vlade'

Rožić smatra da u gotovo godinu i pol dana predsjednik Vlade nije imao niti poduzeo bilo kakve značajnije aktivnosti u domeni vanjske politike, a na unutrašnjem planu uglavnom je komunicirao s hrvatskim građanima i medijima svadljivim tonom. Iz HSS-a postavljaju pitanja: kojim je to europskim i svjetskim državnicima Zoran Milanović do sada otišao u posjet, koji su to europski i svjetski državnici do sada došli u posjet Hrvatskoj na poziv Zorana Milanovića?

Dalje iz HSS-a nabrajaju diplomatske neuspjehe Vlade, pa tako spominju debakl-putovanje u Katar, pregovore oko cijene slovenske ratifikacije ugovora o pristupanju EU-u koja je, prema njihovim saznanjima, iznosila oko 250 milijuna eura koje će hrvatski građani platiti. U vanjskopolitičku aktivnost svrstavaju i najnovije 'uspješno' zaduživanje ministra Linića u inozemstvu. 'Možda bi se u te vanjskopolitičke aktivnosti mogao ubrojiti i nedavni službeni posjet predsjednika Azerbajdžana Ilhama Alijeva, ali njegov posjet je uslijedio na poziv predsjednika Ive Josipovića, a naš veliki 'mag' vanjske politike Zoran Milanović se s njim sreo samo na marginama tog posjeta', poručuju iz HSS-a.