DAN OBRANE VUKOVARA

HSP će obilježiti godišnjicu početka agresije JNA

16.08.2010 u 14:22

Bionic
Reading

Na obljetnicu početka agresije na Vukovar, 25. kolovoza tamošnji će HSP organizirati obilježavanje Dana obrane grada, a to će predložiti i svim gradovima koji imaju ulicu koja nosi ime grada-heroja

Obilježavanje Dana obrane Vukovara pravaši će upriličiti paljenjem svijeća podno križa na ušću Vuke u Dunav, a učinit će to u 10 sati, jer je upravo u to vrijeme prije 19 godina počeo napad JNA na Vukovar.

Čin sjećanja na početak velikosrpske agresije i obrane grada koordinirano će se provesti u svim većim mjestima diljem Hrvatske. U mjestima u kojima postoji ulica što nosi ime grada-heroja zapalit će se svijeće u nizu, a u ostalima palit će se ispod križeva ili drugih mjesta sjećanja na Domovinski rat, najavio je Petar Macut, dopredsjednik vukovarskog ogranka HSP-a.

Pravaši će uskoro i pred Gradskim vijećem Vukovara pokrenuti proceduru uvrštavanja Dana obrane grada u službeni protokol obilježavanja vukovarske bitke te najavljuju da će oni, bez obzira na odluku gradskih vijećnika, svake godine obilježavati taj dan.