S HDZ-OM DO GROBA

HSLS ostaje u koaliciji

24.07.2009 u 15:13

Bionic
Reading

HSLS je dezinformacijama nazvao nagađanja u javnosti da namjerava izaći iz vladajuće koalicije, ustvrdivši da ostaju stabilan koalicijski partner

"HSLS ostaje odgovoran i korektan partner u vladajućoj koaliciji, a sve ostalo su dezinformacije koje dolaze s raznih strana da bi se koalicija i sve ostalo destabiliziralo", izjavila je Hini glasnogovornica HSLS-a Andreja Latinović, istaknuvši kako se dezinformacije o HSLS-ovu napuštanju koalicije šire već dva dana.

"Što se HSLS-a tiče, nema izlaska iz koalicije", poručila je.

Odbacila je i nagađanja da je zbog tzv. kriznog poreza koji predlaže Vlada došlo do razmimoilaženja u stavovima između HSLS-a i HSU-a koja prijete budućnosti zajedničkog zastupničkog kluba tih dviju stranaka u Hrvatskom saboru.

Latinović je naglasila da koalicijski partneri trenutno ozbiljno razmatraju prijedloge i rješenja kako zaštititi umirovljenike s najnižim mirovinama, ali i kazala da je upravo HSLS na koalicijskim razgovorima ovoga tjedna inzistirao da se ne oporezuju plaće i mirovine niže od 3000 kuna.

Istaknula je, naime, da kada se prije dva dana u koaliciji razgovaralo o kriznom porezu i iznosili prijedlozi da se oporezuju sve plaće i mirovine niže od 2000 kuna, upravo čelnica stranke Đurđa Adlešić zagovarala stav da se granica pomakne na 3500 kuna, u čemu joj je potporu, kaže, davao samo manjinski zastupnik Deneš Šoja, ali da se prijedlog "iskristalizirao" na 3000 kuna.