5. srpnja

[VIDEO] HSLS na izbore izlazi u koaliciji s HDZ-om

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 25.06.2020 17:35
  • Objavljeno 25.06.2020 u 14:21

Dario Hrebak

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

HSLS na parlamentarne izbore u I. i II. izbornoj jedinici izlazi u koaliciji s HDZ-om, rekao je u četvrtak predsjednik i kandidat HSLS-a u II. izbornoj jedinici Dario Hrebak, dodavši da će stranka u Hrvatskom saboru ustrajati na financijskoj transparentnosti gradskih uprava

Na konferenciji za medije u Zagrebu, s temom 'HSLS donosi transparentnost u Hrvatski sabor' Hrebak, koji je i gradonačenik Bjelovara, rekao je da je Grad Split objavio svoja financijska izvješća, pridruživši se time Bjelovaru, Osijeku i drugim hrvatskim gradovima u transparentnosti.

Naglasivši da će njihova stranka i ustrajati najviše na tom pitanju, pozvao je sve gradove da izvješća daju građanima na uvid i time pokažu da su transparentni.

'Meni je žao što centar na ove izbore izlazi samostalno. Centralne stranke su ponovno odlučile da budu bačeni glasovi, a i mi smo nažalost 2011. bili u takvoj situaciji, ali novi sustav ne pomaže strankama centra da uspješno same mogu proći izborni prag pa da bar jedan dio programa za koje se zalažu isporuče biračima', rekao je Hrebak.

Kandidat HSLS-a u I. izbornoj jedinici Darko Klasić pozvao je Grad Zagreb da objavi svoje financijska izvješća te se tako pridruži drugim hrvatskim gradovima koji su to učinili.

Poručio je da o ukupnim financijskim obavezama Grada - o kreditima, zajmovima, vrijednosnim papirima, jamstvima i suglasnostima, kao i o obvezama trgovačkih društava i proračunskih korisnika, moraju biti informirani i građani.

Grad Bjelovar razvio je prije više od godinu dana besplatnu aplikaciju putem koji svi građani imaju transparentan uvid u isplate iz Proračuna Grada Bjelovara, uključujući isplate pravnim i fizičkim osobama, kao i troškove poput, primjerice, dnevnica svih zaposlenika Grada. Projekt pod nazivom „Grad Bjelovar – najtransparentniji grad u Hrvatskoj“, predstavili su u svibnju 2019. u Zagrebu bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i Vuk Vuković iz Instituta sinergije znanosti i društva, koji je i izradio aplikaciju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!