STEVE ŠIPEK

Hrvatski Tarzan uhićen zbog držanja tigrova!

01.03.2012 u 14:38

Bionic
Reading

Amerikanac hrvatskog podrijetla koji je glumio naslovnu ulogu u nekoliko filmova o Tarzanu uhićen je na Floridi nakon što su dužnosnici agencije za zaštitu divljih životinja zaplijenili dva tigra i leoparda iz njegova doma, javljaju u četvrtak američki mediji

Dužnosnici agencije rekli su da Steve Šipek (70), Hrvat koji je 1959. emigrirao u Kanadu, nije imao dozvolu za držanje egzotičnih životinja na svom imanju u Loxahatcheeju na Floridi.

Šipek tvrdi da ga dužnosnici agencije tretiraju 'kao kriminalca', premda je platio sva potrebna osiguranja. 'Imam životinju kojoj treba njega. Treba joj lijek dva puta dnevno, a sad su mi je uzeli. Tko će se sada brinuti za nju?', upitao se Šipek, prenose mediji.

Vlasti tvrde da je Šipek u više navrata prekršio zakon - njegovi prekršaji uključuju neodgovarajuće hranjenje životinja i držanje životinja u neprikladnom prostoru.

Životinje su prebačene u azil u središnjoj Floridi.

Šipek je početkom sedamdesetih pod umjetničkim imenom Steve Hawkes glumio Tarzana u nekoliko filmova snimljenih u talijansko-španjolskoj koprodukciji poput hita 'Tarzan - Kralj džungle', a sam je režirao i glumio u filmovima poput 'Blood Freak' te 'Stevie, Samson i Dalila'.

Poznat je kao ljubitelj divljih životinja, a pažnju javnosti privukao je 2004, kad je jedan od njegovih tigrova pobjegao s imanja te je ustrijeljen.

Steve Šipek kao Tarzan
Steve Šipek živi s tigrovima