uče na terenu

Memorijalni centar u Vukovaru posjetilo 37.000 osmaša

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 30.06.2017 10:56
  • Objavljeno 30.06.2017 u 10:51
Zoran Šangut: Vukovar je ove školske godine postjetilo gotovo 37.000 učenika

Zoran Šangut: Vukovar je ove školske godine postjetilo gotovo 37.000 učenika

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

U sklopu projekta 'Posjet učenika osmih razreda Vukovaru' tijekom ove školske godine 2016./2017., Vukovar je posjetio 36.831 učenik i pratitelja iz 839 hrvatskih osnovnih škola, izvijestili su u petak iz Javne ustanove 'Memorijalni centar Domovinskoga rata Vukovar'

'Izuzetno sam zadovoljan što su u školskoj godini 2016./2017. obuhvaćene sve osnovne škole iz svih županija Republike Hrvatske te što su svi učenici 8. razreda imali priliku u sklopu projekta posjetiti grad Vukovar i 'Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar'. Ne postoji bolje mjesto gdje bi se učilo o Domovinskom ratu od mjesta gdje je stvarana naša Republika Hrvatska', istaknuo je  ravnatelj Memorijalnog centra Zoran Šangut.

Posebna pažnja, dodao je, posvećena je 'Školi mira', koja predstavlja završnu fazu edukativnog dijela projekta.

Tijekom ove školske godine učenici su imali priliku poslušati predavanja brojnih gostiju predavača iz svih područja  društvenoga, političkoga i vjerskog života Republike Hrvatske, ali i iz međunarodnih organizacija. Zahvaljujući predavanjima gostiju predavača pod geslom 'Mir nema alternative' učenici su iz Vukovara otišli s razumijevanjem vrijednosti mira i tolerancije.

U Vukovaru školarci uče o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar

U Vukovaru školarci uče o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar

Uz memorijalnu povijest vezanu za hrvatski Domovinski rat, učenici su učili i o povijesnoj i kulturnoj baštini grada Vukovara kroz posjet vukovarskom Gradskom muzeju i Muzeju vučedolske kulture. Imali su prilike u svoje slobodno vrijeme voziti se i brodom po Dunavu i uživati u zabavnim sadržajima u sklopu ugostiteljskih objekata kako bi im posjet Vukovaru ostao u što ljepšem sjećanju, ističe Šangut.

'Zadovoljan sam što je lokalna zajednica prepoznala potencijal ovoga projekta i nadam da će njihova uključenost kroz iduće godine još više rasti. Vjerujem da će 'Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar' još više pridonositi razvoju grada Vukovara u pogledu memorijalnog i turističkog segmenta. Grad Vukovar predstavlja mjesto koje istodobno širi domoljublje i odašilje poruke mira te promovira ljepote i gostoljubivost Slavonije i Srijema', rekao je ravnatelj 'Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar'.

Projekt 'Posjet učenika osmih razreda Vukovaru' predstavlja dvodnevnu terensku nastavu u sklopu koje učenici osmih razreda osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske dolaze u Vukovar učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar te obilaze mjesta posebnog pijeteta. Projekt organizira Javna ustanova 'Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar' unutar kojeg učenici imaju osiguran besplatan prijevoz, smještaj i prehranu.

Projekt Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovara nastavlja se i iduće školske godine

Projekt Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovara nastavlja se i iduće školske godine

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar

Taj se odgojno-obrazovni projekt u organizaciji Javne ustanove 'Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar' nastavlja i iduće školske godine 2017./2018.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!