VIRTUALNA STVARNOST

Upoznajte nedavnu povijest Vukovara kroz virtualnu šetnju

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 15.11.2016 14:31
  • Objavljeno 15.11.2016 u 14:31
Prikaz virtualne šetnje u Memorijalnom centru Vukovar

Prikaz virtualne šetnje u Memorijalnom centru Vukovar

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski Telekom

Virtualna šetnja u potpunosti prenosi iskustvo posjete memorijalnih obilježja grada Vukovara i njegove nedavne povijesti jer sadrži pregled u 360 stupnjeva pet lokacija u sastavu Memorijalnog centra

Kao svoj doprinos ovogodišnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Hrvatski Telekom je kroz projekt virtualne šetnje prostorima Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar omogućio svima u svijetu gdje god se nalazili da upoznaju nedavnu povijest Vukovara putem web stranice Memorijalnog centra

Virtualna šetnja u potpunosti prenosi iskustvo posjete memorijalnih obilježja grada Vukovara i njegove nedavne povijesti jer sadrži pregled u 360 stupnjeva pet lokacija u sastavu Memorijalnog centra: vukovarske bolnice, Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen doma Ovčara, Muzeja sjećanja na Domovinski rat te prikaza koncentracijskih logora Stajićevo i Begejci.

Tehnika je ostvarena fotografiranjem lokaliteta suvremenom opremom s ciljem što vjernijeg prikazivanja detalja, a na 33 panoramske točke snimljeno je više od tri tisuće fotografija visoke razlučivosti.


Ovaj projekt je ujedno i interaktivni muzej koji omogućuje posjet Vukovaru u samo nekoliko koraka, putem računala, tableta ili pametnih telefona.

'Upravo ovih dana kad se prisjećamo žrtve Vukovara smatramo da nema ljepše poruke koja može biti odaslana od poruke mira. Nadamo se da je virtualna šetnja koja obuhvaća memorijalne lokacije grada Vukovara samo početak uspješne suradnje između Hrvatskog Telekoma i javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar', izjavio je ravnatelj Memorijalnog centra Zoran Šangut

Virtualna šetnja donacija je HT-a Memorijalnom centru i Gradu Vukovaru, čiji je cilj prikazati, objasniti i približiti priču Vukovara cijelome svijetu.

'Ovim projektom željeli smo najsuvremenijim digitalnim i tehnološkim rješenjima omogućiti cijelom svijetu da upozna Vukovar i prošeće njegovim najranjivijim mjestima sjećanja. Ovo je naš skroman doprinos povijesti ovoga grada i njegovim ljudima.

Projekti poput ovog potvrđuju veliki značaj našeg ulaganja u infrastrukturu i razvoj najnovijih tehnologija jer građanima osiguravamo brzi pristup njima najvećim vrijednostima, bez obzira gdje se nalazili', istaknuo je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

Tomašković je nedavno gostovao u Školi mira, projektu koji je završna faza dvodnevnog posjeta učenika osnovnih škola Memorijalnom centru u Vukovaru. Tom je prilikom učenicima prezentirao sve važne prednosti digitalnog svijeta, kako razvoj tehnologije utječe na svakodnevni život i što donosi budućnost.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!