USPIO PREŽIVJETI

Hrvatski biznismen upucan s tri metka u Bukureštu

23.11.2013 u 20:03

Bionic
Reading

Hrvatski državljanin oženjen Rumunjkom s kojom ima dvoje male djece, upucan je u trbuh na ulicama rumunjskog glavnog grada Bukurešta, javlja Jutarnji list

Nakon što je u petak u večernjim satima izišao iz poslovne zgrade u kojoj je unajmio uredski prostor, na aveniji koja vodi prema zračnoj luci Baneasa, hrvatskog državljanina presreo je naoružani napadač za kojeg rumunjska policija pretpostavlja da je također poslovnjak koji dolazi iz neke od zemalja bivše Jugoslavije, piše Jutarnji list.

Između spomenute dvojice izbila je kratka, burna svađa. Napadač je ubrzo izvadio oružje i začula su se tri pucnja, tvrde šokirani svjedoci koji su se zatekli na mjestu događaja. Nastrijeljeni čovjek uspio se nekako dovući do 20-ak metara udaljene benzinske postaje na spomenutoj aveniji, a zaposlenici su odmah pozvali Hitnu službu i policiju. Zadobio je ozljede na lijevoj strani prsa, trbuha i desnog bedra, no nijedan metak nije smrtno ugrozio vitalne organe. Stigla su troja kola Hitne pomoći, odmah mu je pružena pomoć i, kako sada stoje stvari, ranjenik se uspio izvući. Ipak, zbog krvarenja iz trbuha, poslali su ga na daljnje pretrage u bolnicu Floreasca, jer nisu sigurni treba li operacija, izjavili su djelatnici Hitne pomoći koji su stigli na mjesto nesreće.

Ranjeni čovjek policiji je izjavio da ne zna tko je njegov napadač, tvrdeći da mu nije uspio vidjeti lice. Istraga je zasad utvrdila da je osumnjičeni napadač visine 1,70 metara, te da je pucao iz pištolja kalibra 5,6 mm, a rumunjska policija poručuje da raspoloživi dokazi upućuju da je riječ o planiranom napadu.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.